Mitől jó az ingatlanos munka?

sikeresmSokan azt gondolják, hogy az ingatlanos munka csupa rohangászásból, harcból, trükkökből és ügyeskedésből áll. De ez nem így van. A megfelelő hozzáállással az egyik legjobb munka lehet a “megfelelő ember” számára.

Miről jutott ez eszembe?

Tegnap találkoztam egy fiatal párral, akik tavaly nálunk vásároltak lakást. Néhány perc beszélgetés után elváltunk, és mosolyogva gondoltam vissza arra, ahogy megismerkedtünk. Életem leggyorsabb lakáseladása volt.

Fiatal, jól szituált párként, kizárólag új építésű lakást kerestek. Mivel kisbabát vártak, belvárosi, jól megközelíthető lakást szerettek volna. Miután telefonon átbeszéltük az igényeiket leegyeztettem két lakást, amiket szerettem volna megmutatni nekik.

Az első utunk egy építkezésre vitt, ahol egy építés alatt álló tömbben, félkész állapotban kiválaszthatták a nekik tetsző lakást. Bár ilyenkor még nem túl biztató a látvány, de megvan az az előnye, hogy a későbbiek során maguk dönthetnek a színekről, burkolatokról, és bizonyos határokon belül az elrendezésről is.

Egy kb 50 m2 nagyságú, kétszobás lakással szimpatizáltak. Ennek az ára nagyjából 15,5 millió Ft-ra rúgott az ő elképzeléseik szerint.

Miután megbeszéltünk mindent, és választ kaptak a kérdéseikre, jeleztem, hogy szeretnék még egy lakást megmutatni nekik.

A fiatalember rákérdezett:

- Ez is új építésű lakás?

- Nem, ez már néhány éves.

- Akkor nem szeretnénk megnézni.

- Megértem, de szeretném, ha az én kedvemért ezzel az egy lakással kivételt tennének!

Nagy nehezen beadták a derekukat, így hát odamentünk.

A lakás pedig önmagáért beszélt:

Nagyon szép, 3 szobás igényes belvárosi lakás volt, teljesen újszerű állapotban, szép konyhabútorral, és külön gépkocsibeállóval. Mindössze 14 millió Ft-ért. A tulajdonosok építkeztek, és már elkészült az új házuk. Így egyszerre két lakást kellett feltartaniuk, ami elég nagy megterhelést jelentett nekik. Két nappal előtte kötöttem rá szerződést, egyből tudtam, hogyan fogom eladni.

A fiataloknak a megtekintés során bemutattam, hogy itt minden megvan, amit ők keresnek, csak olcsóbban, jobb helyen, és számtalan plusz előnnyel.

Kijöttünk, de a döntés már a lépcsőházban megszületett.

Megvették.

Azóta is ott laknak. Most az utcán sétáltak, és büszkén mutatták a 6 hónapos kisfiukat. Ráadásul a fiatal hölgy jelezte, hogy amit a kisfia nagyobb lesz szívesen megpróbálkozna ezzel a munkával a cégünknél, mert tetszett neki az, amit látott a munkámból.

Azt hiszem nagyobb elismerés nekem nem kell.

Mi a tanulság ebből?

Magánszemélyként érdemes azt is átgondolnunk, hogy az általunk kínált lakás, milyen problémára kínál megoldást! Ugyanis a lakásunk csak annak az embernek jelent valódi értéket, aki pontosan ezeket a tulajdonságokat keresi. A többiek számára csak az árengedmény teheti vonzóvá.

Másik dolog:

Véleményem szerint egy ingatlanközvetítő több szempontból is előnyben van egy magánszeméllyel szemben. Először is,

 • mert jobban ismeri az igényeket.
 • mert összehasonlításképpen több lakást tud bemutatni, amivel befolyásolhatja a döntést is.

Magam évek óta fejlesztgettem azt az “Aktív értékesítési stratégiát”, aminek eredményeként itt mindössze 3 nap alatt adtam el ezt a lakást, amit mások hónapok óta árultak már.

Amiért pedig imádom ezt a munkát:

 • A fiatalok elégedettek, mert egy remek lakást kaptak, jó áron
 • Az eladók elégedettek, mert rendkívül gyorsan sikerült eladnunk a lakást (még írásos ajánlást is adtak)

Vagyis itt egy sikeres üzlethez, nem kell rosszul járnia senkinek. Ez pedig nagyon fontos nekem.

Az otthon valódi érték az életünkben. Én hiszek abban, hogy értékeket tudok átadni a munkám során.  Hiszem, hogy ezen a területen is lehet értékes szolgáltatást nyújtani.

Hamarosan ismét néhány fővel bővítjük csapatunk létszámát. Ha Ön kedvet érez arra, hogy kipróbálja magát ezen a területen, jelezze a pcsaba@elerhetoingatlanok.com email címen!

Ha pedig Ön is szeretné, hogy a lehető legjobb áron, a lehető leggyorsabban értékesítsünk ingatlanját kattintson az alábbi gombra!

Jelentkezzen itt!

Bejegyzést írta: Pinezits Csaba

Hirdető elérhetőségi adatai:
Név: Pinezits Csaba
Telefonszám: 06-70/329-8550
Email: iroda@elerhetoingatlanok.com

Hozzászólások

 1. nagybenone hozzászólása:

  Én is itt dolgozom az elerhetöingatlanok-nál,változatos,felelősségteljes munka.

  Jó érzés,ha egy-egy ügyfél elégedett a munkánkkal.

  Szívesen segítek bárkinek,ha ingatlant eladna vagy vásárolni szeretne.

 2. Végh Rozália hozzászólása:

  Üdvözlöm Kedves Csaba !! Köszönöm az értékes beszámolót ,a témával kapcsolatban sok mindenben hasonlóképp gondolkodom .Nagyon jól rávilágított az elmúlt időszak ingatlan közvetítéssel kapcsolatos tapasztalataimra. Nem egyszer eszembe is jutott ,hogy szívesen foglalkoznék ingatlanokkal, az olvasottakból kiderült számomra ,valóban sokkal többet tud segíteni az embereknek a céljuk elérésében egy jó ingatlanos ,jó hozzáállásával ,akaratával,birtokában levő adatbázis jó felhasználásával. További jó munkát kívánok. Üdvözlettel Rozi

 3. Széphelyiné Juhász Mária hozzászólása:

  Gratulálok Csaba!
  Én magam is így dolgozom.A munka során valószínűleg Te sem a jutalékot látod, hanem arra figyelsz, hogy a vevődnek sikerüljön megtalálni, a számára legalkalmasabb otthont.
  Jó lenne, ha ezt az oldalt sokan olvasnák.
  További sikeres munkát kívánok.

Hozzászólás beküldése

*