Tönkremenő üzletek és ingatlan eladás 2013-ban

Kiadó ingatlan, ingatlan eladás

 “Tanuld meg a játékszabályokat, aztán már csak játszanod kell – persze mindenkinél jobban.”

Albert Einstein

 

.

Mi a kapcsolat a tönkremenő üzletek és az ingatlan eladás között?

Mindegyik esetben ugyanazért küzdenek:

Vevőket szeretnének találni

Nemrég Tomán József Cégvezetési Tanácsadótól kaptam egy listát, amelyben a “Vevőszerzés sikerét meghatározó alapvető tételek”-et mutatta be. Olyan szenzációs listát állított össze, amelyben pontonként, szabatosan, egy-egy mondatban megfogalmazta a legfontosabb szabályokat, amelyek ismerete szükséges ahhoz, hogy vevőt találjunk.

Vevőket találjunk 2013-ban.

Egy olyan korban, amikor mindenből túlkínálat van, amikor iszonyatos tülekedés folyik az Interneten, a hírekben, és a való életben is. Ahol minden apró lépésért meg kell küzdeni, és közben mindig lesznek olyanok, akik alánk ígérnek…

Bár a listát kifejezetten vállalkozóknak, cégek fejlesztéséhez készítette, de néhány mondata annyira találó az ingatlan eladásra is, hogy úgy gondoltam, megosztom másokkal is.

Az egyik ilyen gondolat:

  • túlkínálatban a vevőket nekünk kell keresnünk, nem ők fognak minket

Valóban. Magam újra és újra elcsodálkozom azon, hogy nagyon sok ember, aki ingatlant szeretne eladni, meg van győződve arról, hogy ha valahova kitesz egy “Eladó” cetlit, már jönni fognak a vevők. Nem tudom nekik feltűnt-e, hogy több mint 28 millió ingatlan eladás hirdetés van az Interneten…

  • a passzív vevőszerzés ideje lejárt, nagyfokú aktivitásra van szükség a sikerhez

Egyetértek. Bárki, bármit szeretne eladni, lejárt az ideje annak, hogy tétlenül várja, hogy a vevők kopogtassanak nála. Még ha ez elő is fordul, általában az érdeklődők ahhoz érnek oda először, aki maga is elébük megy…

A harmadik gondolat:

  • a vásárlás több lépésből álló folyamat

Egyszerűnek tűnik. Mégis mindenki azonnal szeretne eladni egy embernek anélkül, hogy tudná mire van szüksége. Pedig még a kisboltban is tudják, ha valaki tejért megy a boltba, nem tudnak neki helyette kenyeret, vagy újságot eladni. 

Ennyi. Néhány szabály…

Mi a lényeg? A különbség.

A különbség azok között, akik ismerik ezeket a szabályokat, és azok között, akik nem.

Könnyű meglátni ezt a különbséget.

Ha valaki üzletet vezet, és nem ismeri ezeket a szabályokat, akkor már bezárta a boltját, vagy hamarosan be fogja zárni. Megtörténik mindenhol rendszeresen. Egyre másra zárnak be az üzletek, még a belvárosi forgalmas utcákban is. Azok az üzletek, akik nem tudják, hogyan kell “vevőt szerezni”.

Ha valaki ingatlant árul, és nem ismeri ezeket a szabályokat, az is látható. Valószínűleg hosszú ideje árulja eredménytelenül és közben meg van győződve arról, hogy “Pang a piac”.

.

Ön ismeri az ingatlan eladás új szabályait? Tudja mire van szükség, hogy vevőt találjon?

Ha szeretne többet tudni ezzel kapcsolatban, figyelje a következő bejegyzésemet!

.

Addig is jó üzleteket, és sikeres eladásokat kívánok!

Pinezits Csaba

Ingatlan-marketing szakértő

Az Elérhető Ingatlanok alapítója

Bejegyzést írta: Pinezits Csaba

Hirdető elérhetőségi adatai:
Név: Pinezits Csaba
Telefonszám: 06-70/329-8550
Email: iroda@elerhetoingatlanok.com

Hozzászólás beküldése

*