Ön visszaülne az iskolapadba?

“A fösvény sosem elégszik meg a pénzével, se a bölcs ember a tudásával.”
Jean Sasson
 

Hamarosan kezdődik az iskola. Van aki már várja, és van aki frászt kap a gondolatától is… Ilyenkor eszembe jut, hogy én mennyire utáltam az iskolakezdéseket. Alig vártam, hogy egyszer vége legyen az iskoláimnak, és ne kelljen többet beülnöm az iskolapadba. De valamennyit mindig kellett tanulnom.

Amikor munkahelyet változtattam, az új munkahelyen is el kellett sajátítanom a szükséges tudást.  Nem szerettem az egyhangú oktatásokat, az előadó monoton szövegét, ahogy ledarálja a szükséges szöveget, ami őt magát sem érdekelte…

Aztán valami megváltozott…

Életemben először olyan munkahelyre kerültem, ahol valóban érdekelt a munka. Érdekelt az a tudás, ami a munka hátterét adta. Izgalmasnak találtam, és egyre többet szerettem volna tudni erről a témáról. Könyveket szereztem, interneten böngésztem és cikkeket olvastam. Néha még este az ágyban is szaklapokat olvastam.

Érdekes dolog történt. Ahogy egyre többet tudtam az adott témáról, egyre több kérdésre tudtam választ adni, az ügyfeleimnek és a kollégáimnak egyre több hasznos információt nyújtottam, egyre több sikerélményem  keletkezett.

Ráadásul egyre több pénzt kerestem. Többet, mint addig bármikor…

Megértettem a folyamatot: Tanulás, tudás, használat, sikerélmény, pénz.

Mihelyt olyasmit tanultam, ami érdekelt, szívesen csináltam, és az ismeretek jobban meg is maradtak a fejemben. Alkalmaztam is a megszerzett tudást, így sikerélményeket értem el, és több pénzt is kerestem. Ami aztán újabb tanulásra sarkallt.

Ma már a jövedelmem egy részét arra fordítom, hogy képezzem magam. Általában heti 1 könyvet elolvasok, és ezeknek meg is van az eredménye.

És Ön kedves {nev}, szívesen tanulna?

Rossz hírem van…

A felmérések szerint a mostani dolgozóknak az életük során legalább 4-5-ször kell átképezniük magukat egy teljesen más szakterületre. Ennek az oka lehet munkahely megszűnése, költözés, betegség, vagy bármi egyéb.

Önt is érintheti ez? Akkor szerintem jobb felkészülni erre. Kezdjen el most tanulni egy olyan dolgot, ami érdekli, jól jövedelmez, és a befektetett tudás is meghozza a jutalmát!

Bejegyzést írta: Pinezits Csaba

Hirdető elérhetőségi adatai:
Név: Pinezits Csaba
Telefonszám: 06-70/329-8550
Email: iroda@elerhetoingatlanok.com

Hozzászólás beküldése

*